samex

ITU – Tuontitullaus sähköisesti

SAM-e ITU –palvelun avulla maahantuojat voivat tehdä sähköiset tuontitullauksensa suoraan Tullin ITU-järjestelmään. Palvelun käyttö on vaivatonta ja oikean sisältöiset tuontitullaukset syntyvät hetkessä.

SAM-e:n käyttöliittymä on selkeä ja toimiva. Automaattinen tullikoodien tarkistus sekä automaattisesti päivittyvät valuuttakurssit takaavat oikein täytetyt ilmoitukset. Tullinimikkeiden online-haku lisää helppokäyttöisyyttä. Oikean tullinimikkeen määrittelyn apuna toimii myös Tullinimike.fi -palvelumme.

SAMAPI –rajapinnan avulla integrointi omiin järjestelmiin käy vaivatta. SAM-e voidaan helposti nivoa osaksi yrityksen omia järjestelmiä (esim SAP, Microsoft Dynamics, AX, ...), jolloin koko tuontitullaus sähköistyy alusta loppuun.

Sähköinen asiointi Tulliin on tehty mahdollisimman nopeaksi – kaikilla asiakkaillamme on käytössä Tullin uusi suora sanoma-asiontikanava. Suora sanoma-asioinnin kautta tullaukset tapahtuvat lähes reaaliaikaisesti ja turhilta viestiliikennekustannuksilta vältytään. Tullauspäätökset ja -ilmoitukset voidaan ohjata suoraan käyttäjän sähköpostiin. Tällöin myös muille toimijoille lähetettävien tietojen välitys onnistuu helposti.