samex

KOULUTUS – avain ammattitaitoon

Samex koulutus järjestää säännöllisesti koulutuksia viennin ja tuonnin sähköiseen asiointiin, tullaukseen ja tariffointiin liittyen.

Avoimia ja räätälöityjä koulutuksia

Koulutusvalikoimaamme kuuluvat sekä avoimet koulutukset että yrityskohtaiset, räätälöidyt koulutukset. Asiakkaiden omien tarpeiden mukaan järjestettäviä kursseja toteutetaan joko Samexin omassa koulutustilassa tai asiakkaiden luona. Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat Samex koulutuksen omat asiantuntijat ja tarpeen mukaan myös ulkopuoliset asiantuntijat esimerkiksi Tullista.

Kaikilla kouluttajillamme on pitkä ja vankka kokemus viennin, tuonnin ja tullauksen parissa. Tärkeä osa kouluttajien ammattitaitoa on EU:n tuomien muutosten ymmärtäminen ja hallitseminen sekä niiden soveltaminen käytäntöön. Samex koulutuksen omat asiantuntijat toimivat päivittäin tullauksen asiakastuessa sekä tiiviissä yhteistyössä Tullin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki yrityksemme asiantuntijat ovat suorittaneet Tullikoulun OTA-tutkinnon


KOULUTUSTARJONTAMME

Vienti-ilmoittaminen tänään

EU:ssa on meneillään laaja kehittämisohjelma tullaustoimintojen uudistamiseksi. Ovatko yrityksenne viennin avainhenkilöt ajan tasalla tullilainsäädännön tuomista käytännön muutoksista ja miten ne tulisi huomioida vientilähetyksiä tehtäessä?

Koulutuksessa käydään laajasti läpi vienti-ilmoittamista, sekä jo voimaan astuneita, että tulevia tullilainsäädännön muutoksia. Käytännönläheisen päivän aikana kuulet mikä on muuttunut ja mihin varautua tulevaisuudessa.

Tuontitullaus tänään

Mitä pitää tietää kun tuodaan tavaraa EU:n ulkopuolelta Suomeen? Mihin kaikkeen tullinimike vaikuttaa ja mitä ovat tullietuudet?

Koulutuspäivän aikana käydään laajasti läpi koko tuontiprosessi tullauksen näkökulmasta. Saat myös ajantasaisen tiedon uuden tullikoodeksin (UTK/UCC) soveltamisesta, muutokset nyt ja tulevaisuudessa.

Tariffointikoulutus

Oletko kokenut tullinimikkeen valinnan haasteelliseksi? Mistä löytyy vuodenvaihteessa poistuneelle nimikkeelle korvaava nimike? Tiedätkö kuinka valitset oikean nimikkeen?

Tullinimikkeen valinta helpottuu kun perusasiat ovat kunnossa. Tariffointikoulutuksessa käydään perusteellisesti ja käytännönläheisesti läpi tullinimikkeen määrittämiseen vaikuttavat asiat. Päivän päätteeksi tehdään myös käytännön tariffointiharjoituksia.


Koulutukset ja ajankohdat

Koulutuspäivien ajankohdat ja muuta lisätietoa löydät sivun oikeasta reunasta.

Palautetta koulutuksistamme

- Ei voi muuta kuin antaa vitosia, kaikki oli perfect!
- Kouluttajalle arvosanaksi erinomainen plus plus!
- Marika on asiantunteva, tiesi todellakin mistä puhui, erittäin selkeä, "kansantajuisesti" asiat esittävä.
- Mukavaa kuunnella henkilöä joka osaa opettaa ja sen lisäksi löytyy omaa osaamista ja kokemusta alalta.
- Kouluttajan esitystapa innostava ja käytännönläheinen, vuorovaikutus oli vilkasta.
- Kouluttajalla hyvä ja asiallinen ulosanti, kuulijan mielenkiinto asiaa kohtaan säilyi koko päivän.
- En ole pitkään aikaan ollut koulutuksessa jossa olisi ollut näin asiantunteva kouluttaja ja muutenkin koko päivä oli todella onnistunut. Kiitos siis hyvästä ja tarpeellisesta koulutuspäivästä!